NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.




JE UŽ HOTEL METUJ NA POKRAJI PROPADLIŠTĚ DĚJIN?

Podívejte se na zápis z poslední Rady města č. 58

Vložeo 14.02.2021.



Podívejte se na fotografie, které jsem vyfotil v roce 2011, když tam začínalo sociální zařízení pro seniory. To v roce 2020 skončilo, hotel koupilo zpět Nové Město nad Metují a nyní rozhoduje co s ním.








Líbí se vám ta restaurace? Ta tam je nedotčená dodnes (předpokládám) . A z výše uvedeného zápisu z Rady města je zmínka o zřízení parkoviště v prvním nadzemním podlaží. Je to snad tato restaurace?

V současné době se řeší Strategický plán města na další řadu let. Z diskuzí vyplývá nutnost podpořit turistický ruch v našem městě, které jakoby v poslední době "ztrácí na lesku". Ukazuje se, že zde není vhodný hotel na potřebné úrovni, kde by turisté mohli strávit několik dní, kdy by se "kochali" krásami našeho města a jeho blízkým i vzdálenějším okolím.
Víte o nějaké takové restauraci v našem městě? Myslíte si také, že by byla velká škoda ji zlikvidovat? Po rekonstrukci tohoto hotelu by to bylo přesně to, co město potřebuje nabídnout turistům. Rajská zahrada je jiná kategorie. A Rambousek - ten je vedle Metuje a na pokrytí potřeb města na ubytování nestačí. Výhledově by se tyto dva objekty možná daly spojit.
Lokalita hotelu Metuje je velice výhodně umístěná v exponované části města s perspektivou na vedlejším pozemku směrem k údolí vybudovat parkoviště, později i vícepodlažní (bude třeba ty pozemky vykoupit) a výhledově uvažovat o napojení na údolí Metuje, které jistě také zaznamená svůj rozvoj, který začne koupalištěm. O tom není pochyb.

Do lokality "hotel Metuje" podle mého názoru nepatří nějaké nízkonákladové bydlení. Na to máme dost prostoru například v místě Kasárna, kde nedávno byla schválena dosud neznámá studie.

Naše město jakoby zapomnělo, že zde máme také lokalitu "Hradčany" s velkými pozemky, která sice dnes patří v souvislosti se školstvím Kraji, ale je již delší dobu nevyužívána. Takové krásné místo. To město nechce od Kraje vrátit? Možná na rozšíření nějakých sociálních služeb.

A tak "pamětníci", kteří jste do Metuje chodili na tanečky, přispějte ke změně současných úmyslů vedení našeho města s bývalým hotelem Metuj.

K celé věci se ještě bude vyjadřovat Zastupitelstvo, tak doufejme, že tam výše uvedené úvahy najdou své příznivce. Nyní budeme mít možnost Zastupitelstva sledovat "v přímém přenosu".


Jindřich Buchal.